Medicina interna

Medicina interna Servicii Preturi

Dermatologie

Dermatologie Servicii Preturi -Oferte-

Nutritie

Nutritie Servicii Preturi

Endocrinologie

Endocrinologie Servicii Preturi

Dr. Alexandra Costache

Medicina interna Detalii consultatie

Consultatia de medicina interna dureaza intre 45-60 minute. Se analizeaza tabloul biochimic (analizele medicale), antecedentele personale patologice si heredocolacterale;se efectueaza echografia (abdominala, de parti moi, Doppler,etc in functie de caz) , se stabileste tratamentul si urmatoarele etape de control.Inafara echografiei abdominale, celelalte tipuri de echografii nu necesita pregatire speciala in prealabil.

Pregatirea prealabila a unei echografii abdominale

  • se recomanda sa nu mancati cu cel putin 6 ore inainte de consult pentru ca stomacul sa fie gol si intestinul subtire sa nu fie dilatat, permitand astfel o viziualizare corecta a pancreasului;

  • consumati lichide negazoase 1-1,5l;

  • nu urinati decat dupa examinare;

  • la diabetici se recomanda o dieta lichida; pentru investigarea vezicii biliare este necesara tot o dieta totala pentru o diagnosticare exacta;

  • la examinarea pelvisului, pacientul trebuie sa consume 5-6 pahare de lichide, cu aproximativ o ora inainte de examinare, astfel incat vezica urinara sa fie plina. Astfel, vizualizarea uterului si a ovarelor este corecta, iar eventualele chisturi de dimensiuni mici sau o sarcina mica, sunt mai usor de depistat.

  • ecografia se poate face fara o pregatire prealabila numai in conditii de urgenta.

  • ecografia se face pe nemancate (nu se manaca in dimineata investigatiei) pentru pacientii care sunt programati la investigatie in cursul diminetii, iar pentru o cat mai buna vizualizare a organelor, mai ales daca pacientul are gaze multe, este indicat sa ia un absorbant de gaz (Espumisan, Sab-simplex 2cp la mesele principale cu 2-3 zile premergatoare explorarii) iar pentru evidentierea organelor pelvine, este bine ca vezica urinara sa fie plina (deci se vor bea aprox 500-750 ml lichide necarbogazoase in dimineata efectuarii ecografiei, fara a urina).

  • daca echografia este programata in cursul dupa-amiezii sau serii, se poate manca usor dimineata (evitandu-se alimentele care baloneaza adica legumele si fructele crude, bauturile acidulate, laptele dulce sau alimentele care se digera greu cum ar fi carnea) si eventual la ora 12 astfel ca sa existe un interval de 6 ore intre ultima masa si ecografie. De asemenea, se va bea cantitatea de lichid necesara vizualizarii organelor pelvine cu aprox 1 ora inainte de efectuarea investigatiei si nu se va urina in acest interval.

Detalii suplimentare se pot obtine in cadrul consultatiilor sau la receptie.